Thailändska Stekta Nudlar med Räkor

Thailändska Stekta Nudlar med Räkor
Ingredienser: (1 portion)
5 skalade jätteräkor
1 tsk hackad vitlök
½ tsk chilipulver
3 msk vegetabilisk olja
2 msk fisksås
1 msk tamarindjuice
1 msk finhackad schalottenlök
1 msk rostade jordnötter
50g palmsocker
10g torkade räkor
50g tofu i tunna skivor
150g glas-/risnudlar
100g böngroddar
20g salladslök, klippta i 2,5 cm bitar
1 ägg
¼ lime
Förberedelse: 15min
Tillagning: 10min
Totalt: 25min
Tillagning: 1. Blötlägg nudlarna i vatten 5 minuter innan de ska kokas. 2. Hetta upp 1 msk vegetabilisk olja i en stekpanna. Stek vitlöken och schalottenlöken, tillsätt sedan nudlarna och stänk vatten tills nudlar blir mjuka. 3. Tillsätt fisksåsen, palmsockret, chilipulvern och tamarindjuicen. Rör om genast för att undvika att nudlarna klibbar. 4. Hetta upp en till msk vegetabilisk olja och lägg i den saltade rovan, tofun, jätteräkorna och de torkade räkorna. Blanda med nudlarna och fös till ena sidan av stekpannan för att ge plats till att hetta upp den sisa matskeden i olja. 5. Knäck ägget i pannan och sprid ut det till ett tunt lager. Blanda med nudlarna och tillsätt gräslöken och böngroddarna. Lägg upp på en tallrik, strö över de rostade jordnötterna och pressa på limen. Dekorera med den resterande färska salladslöken och böngroddarna.
Tips:
- Tillsätt olja lite i taget.
- Titta till nudlarna då och då under stekningen, om de fortfarande är torra och hårda, tillsätt mer vatten eller olja.
skriven
Gott!