Räkor med Grön Curry

Räkor med Grön Curry
Ingredienser (2 portioner)
8 skalade jätteräkor
100g runda äggplantor, eller aubergine, delade i fyra bitar
100g kokoskräm
500g kokosmjölk
40g grön currypasta
20g palmsocker
2 msk fisksås
2 skivade röda chilin
4g söt basilikablad
2 strimlade kaffir limeblad
Tillagning: 1. Sjud kokoskrämen i en stekpanna tills oljan separerar. Tillsätt den gröna currypastan och rör om tills den löses upp. 2. Lägg i räkorna och stek dem. Häll allt i en gryta tillsammans med kokosmjölken. Höj värmen till medelhög värme. 3. Tillsätt auberginerna och smaksätt med fisksåsen och palmsockret. När det börjar koka är auberginen färdig. 4. Lägg i chilin, kaffir limebladen och söt basilikan. Servera i en skål.
Tips:
• Om currypastan bränns under stekningen kommer den få en mörkare färg och en aning bitter smak. Om den däremot steks för lite kommer den bli blek och få en mild smak.
• Kyckling, fläsk eller nötkött kan användas som ett alternativ till räkor.
• Blötlägg auberginen i lättsaltat vatten för att hålla den färsk och grön. Används endast när curryn kokar.
Förberedelser: 10min
Tillagning: 25min
Totalt: 35min