Pho Bo - Risnudelsoppa med nötkött
Pho Bo - Risnudelsoppa med nötkött
Ingredienser:
2 l vatten
3 msk köttfond
1 gul lök
5 cm färsk ingefära
2 st stjärnanis
1 kanelstång
2 msk fisksås
Salt & peppar
300g glasnudlar
300g entrecote
2 salladslökar, skivad
1/2 dl färsk thaibasilika
1/2 dl färsk koriander
2 lime, klyftad
1 röd thai chili, tunt skivad
Tillagning. 1. Koka upp vatten och fond. 2. Skala och skär lök och ingefära i grova bitar. Tillsätt stjärnanis, kanelstång, fisksås, lök och ingefära i grytan. Krydda med salt & peppar. 3. Koka buljongen under lock i 20-30 min. Koka nudlarna enligt förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i portionsskålar. 4. Strimla köttet i riktigt tunna skivor och lägg ovanpå nudlarna. 5. Sila buljongen och häll genast över köttet och nudlarna. Toppa med salladslök, basilika, koriander och chili.