Klibbigtris dessert med mango

Klibbigtris dessert med mango
 
Ingredienser:
4 portioner
4 dl ris av klibbig sort
1 1/2 dl kokoskräm (coconut cream) eller det tjocka av kokosmjölken
1 dl strösocker
1 1/2 tsk salt

Tillagning:
1.Blötlägg riset i rikligt med kallt vatten över natten. 2. Lägg därefter riset i en sil, placera över en kastrull med vatten och ångkoka det i cirka 30 minuter.
3. Värm kokoskrämen och blanda väl med socker och salt. 4. Blanda det färdigångade riset med kokoskrämen i en skål och låt det stå med locket på i cirka 15 minuter.
Serveras tillsammans med färsk frukt, till exempel thailändsk mango.

Källa: http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/sticky-rice---s%C3%B6tt-efterr%C3%A4ttsris/

Kommentera här: