Stekt ris med kyckling

Stekt ris med kyckling


Ingredienser:
2 msk olivolja
50 g cashewnötter
1 knippe salladslök
1 morot
2 kycklingfiléer, stekta, strimlade
100 g frysta ärter
450 g kokt ris
2 tsk soja
2-3 tsk fiskolja

Tillagning. 1. Koka riset och ställ sedan undan. 2. Hetta upp oljan i en wok. Lägg ner nötterna och fräs tills de blivit gyllenbruna. Häll ner i en skål och lägg åt sidan. 3. Skär salladslöken i strimlor och strimla morötterna. Woka grönsakerna i 3-5 minuter. 4. Stek kycklingen och lägg i tillsammans med ärtorna. När allt är wokat lägg i riset. 5. Smaksätt till sist med fiskolja och soja. Rör runt en liten stund. Om man vill smaksätta lite mer kan man ställa fram sötsur sås eller chilisås och äta till. Men går även mycket väl utan några såser.

Kommentera här: