Papaya sallad

Papayasallad

Ingredienser: (1 portion)

200g strimlad papaya

4 vitlöksklyftor

2 piri piri chilifrukter

40g körsbärstomater i halvor

30g långbönor, hackade i 2,5cm bitar

2 msk rostade jordnötter

1 msk fisksås

1 ½ msk limejuice

10 g torkade räkor

20g palmsocker

2 stjälkar vattenspenat

¼ vitkålshuvud, hackat i stora bitar

 

Tillagning: 1. Krossa vitlöken och chilin grovt i en mortel. Tillsätt långbönorna, de rostade jordnötterna och de torkade räkorna. Krossa grovt igen. Smaksätt med palmsocker, fisksås och limejuice. Rör i den strimlade papayan och tillsätt körsbärstomaterna. 2. Servera med färsk vattenspenat, vitkål och långabönor.

 

Tips:

-       För att hålla papayan färsk, tvätta hela frukten och blötlägg den i 30 minuter innan du skalar den. Lägg överbliven papaya i kylskåpet.

-       Om du inte har en mortel kan du blanda ingredienserna i en bunke och servera.

-       Vid jordnötsallergi kan du använda mandlar eller cashewnötter istället.

-       Papayasallad serveras ofta tillsammans med grillad kyckling och ångat klibbris.

 

Förberedelser: 20min

Tillagning: 5min

Totalt: 25min

Kommentera här: