Kokosmjölk med kyckling och ingefära

 

Kokosmjölksoppa med Kyckling och Ingefära

Ingredienser: (1 portion)

150g kyckling skuren i lagom stora bitar
50g skivad färsk ingefära
100g strimlat och lätt krossat citrongräs
100g stråsvamp
250g kokosmjölk
100g kyckling buljong
3 msk limejuice
3 msk fisksås
2 strimlade kaffir limeblad
1-2 krossade piri piri chilifrukter
3 korianderblad

Tillagning: 1. Koka upp kyckling buljongen och kokosmjölken på svag värme. Tillsätt ingefäran, citrongräset, kycklingen och svampen. När soppan börjar koka, smaksätt med fisksås. 2. Vänta tills kycklingen är färdig, och tillsätt sedan limebladen och chilin. Ta av grytan från plattan och häll i limejuicen. Dekorera med korianderbladen.

Tips:
Koka på låg värme. För hög värme gör att oljan i kokosmjölken separerar från resten och flyter upp till ytan.
Om du använder mogen ingefära, ta lite mindre.
Limejuice blir mer smakrikt när det tillsätts efter grytan flyttas från värmen.
För en mildare smak, använd mindre chili.

Förberedelse: 10min
Tillagning: 20min
Totalt: 30min

 

Kommentera här: