Vietnamesisk wokade räkor med sidfläsk (Tôm rim)

 
Ingredienser:
. Sidfläsk ( ca 500 gram)
. Räkor ( ca 20 st )
. Vitlök (2-3 klyftor)
. Röd lök (2st småa)
. Fisksås, socker, salt, Aji-ngon smaksättningskrydda och svartpeppar.
 
Recept:

1. Hacka vitlök tillsammans med rödlök.
2. Marinera sidfläsket med 1tsk salt, 1msk fisksås, socker, Aji-ngon smaksättnings krydda och svart peppar.
3. Marinera räkorna med 1 msk Aji-ngon och 1 tsk salt. Låt sidfläsket och räkorna marineras i 20 minuter.
4. Häll i 2msk matoljan i stekpannan, efter 2 minuter häll 3msk strösocker och rör om i 1-2 min. Tillsätt sedan       sidfläsk som vi har marinerat och rör om.
5. Tillsätt räkorna och rör om.
6. Tillsätt 3msk fisksås på slutet och rör om. 
7.Sänks sedan värmen och låt det sjuda i några minuter till.
 
Resultat:
 
 

 

Kommentera här: