Räkor med Grön Curry

Räkor med Grön Curry

Ingredienser (2 portioner)

8 skalade jätteräkor

100g runda äggplantor, eller aubergine, delade i fyra bitar

100g kokoskräm

500g kokosmjölk

40g grön currypasta

20g palmsocker

2 msk fisksås

2 skivade röda chilin

4g söt basilikablad

2 strimlade kaffir limeblad

 

Tillagning: 1. Sjud kokoskrämen i en stekpanna tills oljan separerar. Tillsätt den gröna currypastan och rör om tills den löses upp. 2. Lägg i räkorna och stek dem. Häll allt i en gryta tillsammans med kokosmjölken. Höj värmen till medelhög värme. 3. Tillsätt auberginerna och smaksätt med fisksåsen och palmsockret. När det börjar koka är auberginen färdig. 4. Lägg i chilin, kaffir limebladen och söt basilikan. Servera i en skål.

 

Tips:

•      Om currypastan bränns under stekningen kommer den få en mörkare färg och en aning bitter smak. Om den däremot steks för lite kommer den bli blek och få en mild smak.

•      Kyckling, fläsk eller nötkött kan användas som ett alternativ till räkor.

•      Blötlägg auberginen i lättsaltat vatten för att hålla den färsk och grön. Används endast när curryn kokar.

 

Förberedelser: 10min

Tillagning: 25min

Totalt: 35min

 

Kommentera här: